MEAL PREP:
ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ, CIABATTA ΜΕ BURRATA & ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΝΙΟΚΙ
Χειροποίητα νιόκι με prosciutto
50 mins
Αφράτα, σπιτικά νιόκι που λιώνουν στο στόμα, σερβιρισμένα με κρεμώδη σάλτσα burrata. Τα μανιτάρια, τα τοματίνια και το ιταλικό prosciutto χαρίζουν βάθος και ισορροπία, ενώ η Kikkoman Soy Sauce δένει όλα τα υλικά σε μια γεύση γεμάτη άρωμα και ζεστασιά.
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά
Θερμίδες: 753 kcal / 3153 kJ
Πρωτεΐνη: 29.8 g
Λιπαρά: 36.7 g
Υδατάνθρακες: 74.5 g
ΥΛΙΚΑ
- 400 g πατάτες
- 80 g αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κόκκινη πιπεριά
- 100 g μανιτάρια
- 200 g τοματίνια
- 100 g prosciutto
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Kikkoman Soy Sauce
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 125 g burrata
- 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- ¼ κ.γ. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Υλικά
400 g πατάτες, 80 g αλεύρι, 1 αυγό, 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε όσο είναι ακόμη ζεστές και τις περνάμε από μύλο ή τις λιώνουμε με το πιρούνι . Προσθέτουμε το αλεύρι, το αυγό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Χωρίζουμε σε δύο λωρίδες ζύμης, τα κόβουμε σε κομμάτια ~3 cm και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Όταν ανέβουν στην επιφάνεια, τα αφήνουμε 3 λεπτά ακόμη και τα στραγγίζουμε.
Βήμα 2
Υλικά
1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ κόκκινη πιπεριά, 100 g μανιτάρια, 200 g τοματίνια, 100 g prosciutto,1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. Kikkoman Soy Sauce, 50 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια σε φέτες, τα τοματίνια στη μέση και το prosciutto σε λωρίδες. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο για μισό λεπτό και συνεχίζουμε με την πιπεριά και τα μανιτάρια για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το prosciutto για 2 λεπτά ακόμη, μετά τα τοματίνια. Ρίχνουμε τη σόγια σος και την κρέμα, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.
Βήμα 3
Υλικά
125 g burrata, 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ¼ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα βρασμένα νιόκι μέσα στη σάλτσα, προσθέτουμε τη burrata και τον βασιλικό και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συμβουλή
Για εξοικονόμηση χρόνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα νιόκι, αλλά η σπιτική εκδοχή έχει άλλη νοστιμιά.
Προϊόν που χρησιμοποιείται
- Kikkoman Soy Sauce