MEAL PREP:
ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ, CIABATTA ΜΕ BURRATA & ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΝΙΟΚΙ
Τραγανές πατάτες φούρνου με σόγια & σάλτσα γιαουρτιού
60 mins
Πατάτες φούρνου, που ψήνονται μέχρι να γίνουν τραγανές εξωτερικά και μαλακές μέσα. Σερβίρονται με μια κρεμώδη σάλτσα γιαουρτιού, φέτας, λεμονιού και φρέσκου θυμαριού, εμπλουτισμένη με Kikkoman Soy Sauce. Ένα πιάτο απλό αλλά γεμάτο γεύση.
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά
Θερμίδες: 366 kcal / 1532 kJ
Πρωτεΐνη: 6.8 g
Λιπαρά: 16.4 g
Υδατάνθρακες: 46.3 g
ΥΛΙΚΑ
- 600 g πατάτες
- ½ κ.γ. αλάτι
- 3 κ.γ. Kikkoman Soy Sauce
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. φύλλα θυμάρι
- 150 g στραγγιστό γιαούρτι
- 80 g φέτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Υλικά
600 g πατάτες, ½ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε καλά. Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις πιέζουμε ελαφρά με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να «σπάσουν».
Βήμα 2
Υλικά
2 κ.γ. Kikkoman Soy Sauce, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ¼ κ.γ. πιπέρι, Χυμός & ξύσμα από ½ λεμόνι, ½ κ.σ. φύλλα θυμάρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το λεμόνι (χυμό και ξύσμα) και το θυμάρι. Με πινέλο αλείφουμε τις πατάτες με το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
Βήμα 3
Υλικά
150 g στραγγιστό γιαούρτι, 1 κ.γ. Kikkoman Soy Sauce, Χυμός από ½ λεμόνι, 80 g τυρί φέτα, 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη, ½ κ.σ. φύλλα θυμάρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σάλτσα σόγιας, το λεμόνι, τη θρυμματισμένη φέτα και το σκόρδο. Περιχύνουμε τις ζεστές πατάτες με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και ξύσμα λεμονιού.
Συμβουλή
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το θυμάρι με ρίγανη, δυόσμο ή κόλιανδρο για διαφορετικό άρωμα.
Προϊόν που χρησιμοποιείται
- Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce