Share with friends

MEAL PREP:
ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ, CIABATTA ΜΕ BURRATA & ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΝΙΟΚΙ

 

Ciabatta με burrata, prosciutto, πιπεριά & καραμελωμένα μανιτάρια

20 mins

Ένα σάντουιτς που μυρίζει Ιταλία: τραγανή ciabatta, κρεμώδης burrata, αλμυρό prosciutto, ψητές πιπεριές και μανιτάρια καραμελωμένα με Kikkoman Soy Sauce και μέλι. Ένας πλούσιος συνδυασμός υφών και γεύσεων που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Μερίδες: 2
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
Θερμίδες: 687.5 kcal / 2878 kJ
Πρωτεΐνη: 30.6 g
Λιπαρά: 37.1 g
Υδατάνθρακες: 57.1 g

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ciabattas
  • 150 g στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.γ. Kikkoman Soy Sauce
  • 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. φύλλα θυμάρι
  • 30 g φύλλα σπανάκι
  • ½ λεμόνι
  • 2 κ.γ. μέλι
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 100 g μανιτάρια
  • 125 g burrata
  • 100 g prosciutto
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βήμα 1

Υλικά
2 ciabattas, 150 g στραγγιστό γιαούρτι, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κ.γ. Kikkoman Soy Sauce, 1 κ.σ. βασιλικό, 1 κ.σ. θυμάρι, 30 g φύλλα σπανάκι, Χυμός από ½ λεμόνι, 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις ciabattas στη μέση κατά μήκος και τις ψήνουμε ελαφρά στην κομμένη πλευρά. Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο, τη σόγια, τα μυρωδικά, το λεμόνι και το μέλι. Αλείφουμε το μείγμα στο εσωτερικό του ψωμιού.

Βήμα 2

Υλικά
½ κόκκινη πιπεριά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. βούτυρο, 100 g μανιτάρια, 2 κ.γ. Kikkoman Soy Sauce, 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση
Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες, τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο και την ψήνουμε στη σχάρα. Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε τα κομμένα μανιτάρια για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τη σόγια και το μέλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα καραμελώνουμε για 1 λεπτό.

Βήμα 3

Υλικά
125 g burrata, 100 g prosciutto

Εκτέλεση
Απλώνουμε πάνω στη ciabatta με το γιαούρτι τις λωρίδες πιπεριάς, τη burrata, το prosciutto και τα μανιτάρια. Κλείνουμε με το άλλο μισό ψωμί και σερβίρουμε.

Προϊόν που χρησιμοποιείται

  • Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce