MEAL PREP:
ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΜΕ STIR-FRIES ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΣ
Κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας, μέλι και ρύζι
20 mins
Ζουμερό κοτόπουλο μαριναρισμένο σε Kikkoman Soy Sauce και μέλι, που δίνει υπέροχη γλυκόξινη γεύση. Σερβίρεται με τραγανά λαχανικά και ρύζι. Ένα γεύμα απλό, γρήγορο και γεμάτο νοστιμιά, έτοιμο σε μόλις 20 λεπτά.
Μερίδες: 2
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
Θερμίδες: 560 kcal / 2345 kJ
Πρωτεΐνη: 37 g
Λιπαρά: 12 g
Υδατάνθρακες: 70 g
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce
- ½ κ.σ. μέλι
- ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 200 g φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 100 g ρύζι
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι
- ½ καρότο
- ½ μπρόκολο
- ½ κόκκινη πιπεριά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Υλικά
2 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce, ½ κ.σ. μέλι, ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ, ½ σκελίδα σκόρδο, 200 g φιλέτο στήθος κοτόπουλου.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη σόγια σος με το μέλι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια και τα τοποθετούμε στο μείγμα να μαριναριστούν.
Βήμα 2
Υλικά
100 g ρύζι, 1 κ.σ. φυτικό λάδι, ½ καρότο, ½ μπρόκολο, ½ κόκκινη πιπεριά
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Κόβουμε το καρότο σε λεπτά στικς, την πιπεριά σε λωρίδες και χωρίζουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια. Σοτάρουμε τα λαχανικά στο λάδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε.
Βήμα 3
Υλικά
Μαριναρισμένο κοτόπουλο από το Βήμα 1
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί καλά. Σερβίρουμε με ρύζι.
Συμβουλή
Για να κερδίσετε χρόνο, μαρινάρετε το κοτόπουλο από το προηγούμενο βράδυ και κρατήστε το στο ψυγείο. Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, προσθέστε λίγο τσίλι.
Προϊόν που χρησιμοποιείται
- Kikkoman Soy Sauce