Meal Prep Set: Italian–Mexican fusion με σόγια

Περιγραφή σετ

Κιμάς μοσχαρίσιος, μανιτάρια, κρεμμύδια και ντομάτες γίνονται η βάση για πέντε πιάτα με διαφορετικό χαρακτήρα. Η ιδέα είναι απλή: μαγειρεύετε τη σάλτσα μία φορά σε ποσότητα και τη χρησιμοποιείτε σε διαφορετικές παραλλαγές, με ζυμαρικά, με κεχρί ή τυλιγμένη σε τορτίγιες. Το κοινό στοιχείο που ενώνει την ιταλική παράδοση με το μεξικάνικο ταμπεραμέντο είναι η πλούσια σάλτσα ντομάτας, εμπλουτισμένη με Kikkoman Soy Sauce για επιπλέον ένταση.

Συνολικά υλικά για όλες τις συνταγές (5 πιάτα μαζί)

  • 400 g πένες
  • 90 ml φυτικό λάδι
  • 3 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 850 g μοσχαρίσιος κιμάς
  • 600 g ντομάτες κονκασέ (ψιλοκομμένες, κονσέρβα)
  • 130 ml Kikkoman Soy Sauce
  • 1 κ.σ. Σησαμέλαιο
  • 7 g φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 400 g μανιτάρια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 400 g γλυκό καλαμπόκι (κονσέρβα)
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 3 κ.σ. ψημένα φιστίκια (αράπικα)
  • 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 4 τορτίγιες
  • 2 κ.σ. sour cream
  • 100 g κεχρί (millet)
  • 150 g τριμμένο τυρί (π.χ. Cheddar)
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 τομάτες
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ξίδι ρυζιού
  • 1 κ.σ. αλεύρι