Meal Prep Set: Italian–Mexican fusion με σόγια
Περιγραφή σετ
Κιμάς μοσχαρίσιος, μανιτάρια, κρεμμύδια και ντομάτες γίνονται η βάση για πέντε πιάτα με διαφορετικό χαρακτήρα. Η ιδέα είναι απλή: μαγειρεύετε τη σάλτσα μία φορά σε ποσότητα και τη χρησιμοποιείτε σε διαφορετικές παραλλαγές, με ζυμαρικά, με κεχρί ή τυλιγμένη σε τορτίγιες. Το κοινό στοιχείο που ενώνει την ιταλική παράδοση με το μεξικάνικο ταμπεραμέντο είναι η πλούσια σάλτσα ντομάτας, εμπλουτισμένη με Kikkoman Soy Sauce για επιπλέον ένταση.
Συνολικά υλικά για όλες τις συνταγές (5 πιάτα μαζί)
- 400 g πένες
- 90 ml φυτικό λάδι
- 3 κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 850 g μοσχαρίσιος κιμάς
- 600 g ντομάτες κονκασέ (ψιλοκομμένες, κονσέρβα)
- 130 ml Kikkoman Soy Sauce
- 1 κ.σ. Σησαμέλαιο
- 7 g φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- 400 g μανιτάρια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 400 g γλυκό καλαμπόκι (κονσέρβα)
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 3 κ.σ. ψημένα φιστίκια (αράπικα)
- 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 4 τορτίγιες
- 2 κ.σ. sour cream
- 100 g κεχρί (millet)
- 150 g τριμμένο τυρί (π.χ. Cheddar)
- 1 αυγό
- 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 τομάτες
- 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. ξίδι ρυζιού
- 1 κ.σ. αλεύρι