MEAL PREP:
ITALIAN-MEXICAN FUSION ΜΕ ΣΟΓΙΑ
Σαλάτα ζυμαρικών με κιμά & μανιτάρια
15 mins
Μια πολύχρωμη σαλάτα ζυμαρικών με τραγανά λαχανικά και κιμά σοταρισμένο με Kikkoman Soy Sauce. Η κρεμώδης σάλτσα από μαγιονέζα και κέτσαπ με σόγια ενισχύει τη γεύση, ενώ τα καβουρδισμένα φιστίκια δίνουν την απαραίτητη αντίθεση. Έτοιμη σε μόλις 15 λεπτά, ιδανική για γρήγορο γεύμα ή lunchbox.
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά
Θερμίδες: 708 kcal / 2964 kJ
Πρωτεΐνη: 37 g
Λιπαρά: 28 g
Υδατάνθρακες: 74 g
ΥΛΙΚΑ
- 200 g πένες
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι
- 200 g μοσχαρίσιος κιμάς
- 100 g μανιτάρια, σε φέτες
- 1 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce
- ½ κόκκινη πιπεριά
- ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 g πένες
- 200 g καλαμπόκι κονσέρβας
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.γ. Kikkoman Soy Sauce
- 2 κ.σ. καβουρδισμένα φιστίκια
- 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Υλικά
1 κ.σ. φυτικό λάδι, 200 g κιμάς, 100 g μανιτάρια, 1 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη σάλτσα σόγιας και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Βήμα 2
Υλικά
½ κόκκινη πιπεριά, ½ κρεμμύδι, 200 g πένες, 200 g καλαμπόκι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τις πένες, τα λαχανικά, το καλαμπόκι και τον κιμά με τα μανιτάρια.
Βήμα 3
Υλικά
1 κ.σ. μαγιονέζα, 1 κ.σ. κέτσαπ, 1 κ.γ. Kikkoman Soy Sauce, 2 κ.σ. καβουρδισμένα φιστίκια, 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ και τη σάλτσα σόγιας. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με καβουρδισμένα φιστίκια και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Συμβουλή
Η σαλάτα γίνεται ακόμα πιο νόστιμη αν μείνει λίγες ώρες στο ψυγείο, ιδανική για τάπερ στη δουλειά. Για περισσότερη φρεσκάδα μπορείτε να προσθέσετε ρόκα ή μείγμα πράσινης σαλάτας.
Προϊόν που χρησιμοποιείται
- Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce