Share with friends

MEAL PREP:
ITALIAN-MEXICAN FUSION ΜΕ ΣΟΓΙΑ

Πένες Μπολονέζ με σάλτσα σόγιας

30 mins

Ένα κλασικό πιάτο πένες Μπολονέζ που ετοιμάζεται γρήγορα και ξεχειλίζει από γεύση. Η Kikkoman Soy Sauce αναδεικνύει τη νοστιμιά του κιμά και της τομάτας, χαρίζοντας μια umami νότα. Ιδανικό για ένα απλό αλλά ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.

Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Θερμίδες: 595 kcal / 2491 kJ
Πρωτεΐνη: 33 g
Λιπαρά: 18 g
Υδατάνθρακες: 70 g

ΥΛΙΚΑ

  • 200 g πένες
  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι
  • ½ κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 300 g μοσχαρίσιος κιμάς
  • 400 g τομάτες κονκασέ (ψιλοκομμένες, κονσέρβα)
  • 2 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce
  • 2 g φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Υλικά
200 g πένες, 1 κ.σ. φυτικό λάδι, ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, 300 g μοσχαρίσιος κιμάς

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 2

Υλικά
400 g τομάτες κονκασέ, 2 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce, 2 g φρέσκος κόλιανδρος

Εκτέλεση
Προσθέτουμε στον κιμά τις ψιλοκομμένες τομάτες και τη σάλτσα σόγιας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί με τις βρασμένες πένες και πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο.

Συμβουλή
Για ακόμη πιο πλούσια γεύση, προσθέστε λίγο κόκκινο κρασί στη σάλτσα καθώς σιγοβράζει. Το φαγητό αυτό καταψύχεται εύκολα, ιδανικό για meal prep. Για μια gluten-free εκδοχή, χρησιμοποιήστε ζυμαρικά από φακές ή ρύζι.

Προϊόν που χρησιμοποιείται

  • Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce