MEAL PREP:
ITALIAN-MEXICAN FUSION ΜΕ ΣΟΓΙΑ
Μπιφτέκια κεχριού με μανιτάρια & τυρί
15 mins
Αφράτα μπιφτέκια από κεχρί, μανιτάρια και τυρί, με πλούσια γεύση χάρη στη Kikkoman Soy Sauce. Συνοδεύονται ιδανικά από φρέσκια σαλάτα τομάτας και φρέσκο κόλιανδρο. Ένα γεύμα γρήγορο, υγιεινό και απολαυστικό.
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά
Θερμίδες: 510 kcal / 2135 kJ
Πρωτεΐνη: 20 g
Λιπαρά: 21 g
Υδατάνθρακες: 55 g
ΥΛΙΚΑ
- 100 g κεχρί
- 2 κ.σ. φυτικό λάδι
- 100 g μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce
- 1 κ.σ. Σησαμέλαιο
- 50 g τριμμένο τυρί (π.χ. Cheddar)
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 τομάτες
- 2 g φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. φιστίκια καβουρδισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Υλικά
100 g κεχρί, 1 κ.σ. φυτικό λάδι, 100 g μανιτάρια, ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce
Εκτέλεση
Βράζουμε το κεχρί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνει αφράτο. Στο μεταξύ, κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 1 κ.σ. λάδι για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε 3–4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βήμα 2
Υλικά
50 g τριμμένο τυρί, 1 αυγό, ½ κ.σ. Kikkoman Soy Sauce, 1 κ.σ. αλεύρι, 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά, 1 κ.σ. φυτικό λάδι
Εκτέλεση
Σε μπολ αναμειγνύουμε το κεχρί με τα μανιτάρια και το κρεμμύδι, αφού κρυώσουν. Προσθέτουμε το τυρί, το αυγό, λίγη σάλτσα σόγιας και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε 6–8 μικρά μπιφτέκια. Τα περνάμε από τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι 3–4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 3
Υλικά
2 τομάτες, ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, ½ κ.σ. Kikkoman Soy Sauce, 1 κ.σ. Σησαμέλαιο, 2 g φρέσκος κόλιανδρος, 1 κ.σ. καβουρδισμένα φιστίκια
Εκτέλεση
Κόβουμε τις τομάτες σε κυβάκια και ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, τη σάλτσα σόγιας, και τον κόλιανδρο. Σερβίρουμε μαζί με τα μπιφτέκια κεχριού και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα φιστίκια για τραγανή υφή.
Συμβουλή
Για πιο σφιχτό μείγμα, αφήστε το στο ψυγείο για 15 λεπτά πριν το πλάσιμο. Για gluten-free εκδοχή, χρησιμοποιήστε θρυμματισμένα κορν φλέικς αντί για φρυγανιά.
Προϊόντα που χρησιμοποιούνται
- Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce